Specialisten voor Duitsland

Inleiding

Met het oog op de Europese Unie verleggen wij onze grenzen al verder. Taal- en culturele barriëres worden overwonnen, wij ontwikkelen ons tot Europeanen. Steeds vaker komen wij in aanraking met internationale onderwerpen op het gebied van notarieel recht. Dit betreft bijvoorbeeld grensoverschrijdende zakelijke transacties, internationale huwelijken, beleggingen in het buitenland of sterfgevallen met internationale aspecten. Dan is de vraag: Wat gebeurt er als ik niets heb geregeld? Wat gebeurt er als ik wel iets heb geregeld? En wat moet ik regelen? In Europa zijn de culturen en regels in de verschillende landen telkens anders en daar moet u op voorbereid zijn. Gefundeerde adviezen zijn dan van essentieel belang voor uw zaak.

Duitsland

Duitsland is een van de belangrijkste handelspartners van Nederland. Daarom hebben wij nederlanders grote belangstelling voor ons buurland. Alleen met deskundige begeleiding en ondersteuning is een succesvolle onderneming gewaarborgd.

Veel Nederlanders kiezen Duitsland als hun vaste woonplaats. In het kader van de Europese Unie zijn nieuwe verdragen van invloed op Nederlanders die permanent in Duitsland verblijven. Bij welke notaris moet u bijvoorbeeld een testament of uw huwelijkse voorwaarden laten vastleggen?

Ons kantoor heeft een groot netwerk met toonaangevende kantoren in Duitsland. Onze specialisten brengen u in contact met de juiste mensen en helpen u de mogelijkheden te overbruggen.

Lexunion

Wij zijn aangesloten bij Lexunion, een Europees netwerk van notarissen, advocaten en fiscalisten. Langs deze weg beschikken wij over contacten met deskundige juristen, niet alleen in Duitsland maar ook in België, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland, Italië en Spanje. Wij hebben zelfs ingangen in Australië. Daardoor is het voor ons mogelijk, ondernemers in verschillende landen met andere rechtsstelsels te adviseren en te begeleiden.

Wij zijn uw aanspreekpunt

Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen benut deze internationale contacten zowel op het gebied van het ondernemingsrecht, onroerengoedrecht maar ook het familierecht. U houdt uw eigen aanspreekpunt bij ons op kantoor en kunt uw zaken in uw eigen taal met onze specialisten bespreken.

Kom op tijd!

Een goede juridische begeleiding voorkomt problemen. Veel te vaak worden de verschillen tussen de landen schromelijk onderschat. Laat u daarom tijdig informeren.

Contracten, afspraken en verwachtingen kunnen in bepaalde landen nu eenmaal zeer afwijkend zijn. Wij zorgen dat u vanaf het eerste moment eventuele valkuilen vermijdt, bewust bent van risico's en juist wel de mogelijkheden herkent, die zich aanbieden.

Neem contact op met onze manager sectie Duitsland, mevrouw Ulrike Posthumus als u nog vragen heeft betreffende bovenstaande onderwerpen of als u verdere informatie wenst!

Ons specialistenteam bestaat uit:

     U. (Ulrike) Posthumus-Grundmann           Manager Sectie Duitland

 

     mr. J.F.M. (Jeroen) Schoot                         Notaris - gespecialiseerd op het gebied van onroerendgoedrecht

 

     mr. C. (Cees) Doppenberg                     Notarieel jurist/adviseur - gespecialiseerd op het gebied van familierecht

 

     mr. R.A.H. (René) Raedeman               Toegevoegd notaris *) - gespecialiseerd op het gebied van ondernemingsrecht

 

    M. (Martijn) Garretsen B.e.c                   Juridisch medewerker - gespecialiseerd op het gebied van onroerendgoedrecht
 

Nieuwsbrief