Sectie Duitsland

Inleiding

Steeds meer komen wij in aanraking met internationale aspecten. Het kan gaan om een zakelijke transactie die over de landsgrens reikt. Internationale huwelijken, beleggingen in het buitenland, sterfgevallen met internationale aspecten enzovoorts.
De vraag kan dan gesteld worden: Wat gebeurt er wanneer ik niets heb geregeld? Wat gebeurt er als ik wel iets heb geregeld? En wat kan of moet ik regelen?

In Europa en daarbuiten zijn de culturen en regels telkens anders en daar moet u op voorbereid zijn. Goede adviezen zijn dan onontbeerlijk. Om die reden zijn wij daarom een international desk gestart. Onze eerste blikken richten wij op onze oosterburen en leiden u daarna verder Europa in.

Duitsland

Duitsland is een van de belangrijkste handelspartners van Nederland. Daarom hebben wij, evenals veel van onze cliënten, grote belangstelling voor dit buurland. Wij vinden het belangrijk om deze cliënten goed te begeleiden en ondersteunen. Alleen dan kunnen zorgen worden weggenomen.

Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen heeft een goed netwerk in Duitsland opgebouwd. In de deelstaat Nord Rhein Westfalen, onze buurprovincie, hebben wij een samenwerking met een partner in Münster, Rheine, Emsdetten en Neuenkirchen. Aan dat kantoor zijn uitstekende notarissen en advocaten verbonden. Daarnaast zijn wij aangesloten bij Lexunion, waardoor wij partners hebben in de belangrijke Duitse steden Berlijn, Hamburg, Bremen, München en Frankfurt. Dat stelt ons in staat om in beide landen naar beide rechtssystemen ondernemers en particulieren te adviseren en te begeleiden.

Wij mogen niet uit het oog verliezen dat er nog steeds grote verschillen tussen de Duitse en Nederlandse cultuur en tussen de beide rechtstelsels bestaan. Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen maakt voor u de juiste verbindingen en bieden u de helpende hand bij het overbruggen van deze verschillen.

In Europa

Wij zijn aangesloten bij Lexunion, een Europees netwerk en samenwerkingsverband van notarissen, fiscalisten en advocaten. Langs deze weg beschikken wij over een groot en uitstekend Europees netwerk van collega juristen niet alleen in Duitsland, maar ook in België, Frankrijk, Luxemburg, Italië, Spanje en Zwitserland. Wij kunnen via Lexunion zelfs over een netwerk in Australië beschikken.

U houdt uw eigen aanspreekpunt!

Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen maakt gebruik van deze internationale contacten zowel op het gebied van ondernemingsrecht, onroerendgoedrecht en familierecht. U houdt uw eigen aanspreekpunt bij ons op kantoor en u kunt uw zaken gewoon in de Nederlandse taal met onze specialisten bespreken.

Kom op tijd!

Hoe eerder u met juridische begeleiding start, des te meer kunt u rekenen op een goede afwikkeling van uw zaak in het buitenland. Nog te vaak komt het voor dat de verschillen tussen landen onderling schromelijk worden onderschat. Dus laat u bijtijds adviseren.

Contracten, afspraken en verwachtingen kunnen in bepaalde landen nu eenmaal zeer afwijkend zijn. Wij zorgen dat u vanaf het eerste moment eventuele valkuilen vermijdt, bewust bent van risico's en juist wel de mogelijkheden ziet die worden geboden.

 

Nieuwsbrief