Lezing actualiteiten voor Nederlanders die in Duitsland wonen

Op 24 maart a.s. organiseert de Duitsland Sectie van Van Weeghel Doppenberg Kamps samen met Stolwijk Kelderman een lezing met als thema "Actualiteiten voor Nederlanders die in Duitsland wonen". Sinds kort gelden er nieuwe regels voor Nederlanders die in Duitsland wonen. Deze bespreken wij graag met u tijdens deze lezing, zodat u goed voorbereid bent. De lezing wordt gehouden bij Haus Polm (Kirchstrasse 7, D-47559 Kranenburg) van 19.00 uur tot 21.30 uur. U bent van harte uitgenodigd! LET OP: deze lezing is uitgesteld tot nader bericht i.v.m. het coronovirus.

Nieuwe regels voor Nederlanders die in Duitsland wonen, bent u goed voorbereid?
Veel Nederlanders kiezen Duitsland als hun vaste woonplaats. Sinds enige tijd gelden belangrijke nieuwe regels voor Nederlanders die permanent in Duitsland wonen. Deze nieuwe regels hebben grote gevolgen voor onder andere het erfrecht en de belastingheffing. Zo valt u door de wijzigingen al snel onder Duits erfrecht. De langstlevende is daardoor bijvoorbeeld minder goed beschermd en bij samenwoners heeft de familie plotseling een wettelijk recht op de erfenis. En hoe zit het met de hypotheekrente aftrek of uw pensioen en de belastingheffing over uw pensioen?

Onderwerpen
Tijdens deze lezing ontvangt een duidelijk antwoord op de volgende vragen:
• Wat zijn de gevolgen van het nieuwe belastingverdrag tussen Nederland en Duitsland, met name voor de in Duitsland wonende genieter van een Nederlands pensioen?
• Onder welk erfrecht valt u en wat zijn hier de gevolgen van?
• Welk land mag belasting heffen over een pensioenuitkering uit Nederland dat toekomt aan een inwoner van Duitsland?
• Hoe komt het dat er vanaf 2019 ineens Nederlandse loonbelasting wordt ingehouden of mijn netto loon lager is geworden en wat kan ik daar aan doen?
• Heeft het zin in Nederland een aangifte inkomstenbelasting in te dienen?
• Bij welke notaris moet u een testament of huwelijkse voorwaarden laten vastleggen?
• Wat gebeurt er als u de zaken niet goed geregeld hebt?
• Kunt u nog wel uw hypotheekrente aftrekken in uw Nederlandse aangifte nu de Nederlandse wet per 1 januari 2015 is gewijzigd en de mogelijkheden om de rente af te kunnen trekken aanzienlijk worden beperkt?

De lezing wordt in het Nederlands gegeven, maar vragen kunnen in het Duits worden beantwoord.

Wilt u hierover op de hoogte gehouden worden? Laat het ons weten en stuur een mail naar schoppema [at] vwdknotarissen.nl. Aan deze lezing zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden

Heeft u interesse om een lezing bij te wonen? Meld u dan aan voor 20 maart a.s. via deze link of via  schoppema [at] vwdknotarissen.nl (subject: Lezing%20actualiteiten%20voor%20Nederlanders%20die%20in%20Duitsland%20wonen)

Let op: beperkt aantal plaatsen.

Nieuwsbrief