Lezing actualiteiten voor Nederlanders die in Duitsland wonen

Nieuwe regels voor Nederlanders die in Duitsland wonen, bent u goed voorbereid?
Veel Nederlanders kiezen Duitsland als hun vaste woonplaats. Sinds enige tijd gelden belangrijke nieuwe regels voor Nederlanders die permanent in Duitsland wonen. Deze nieuwe regels hebben grote gevolgen voor onder andere het erfrecht en de belastingheffing. Zo valt u door de wijzigingen al snel onder Duits erfrecht. De langstlevende is daardoor bijvoorbeeld minder goed beschermd en bij samenwoners heeft de familie ineens ook een wettelijk recht op de erfenis. En hoe zit het met de hypotheekrente aftrek of uw pensioen en de belastingheffing over uw pensioen? Daarom organiseert onze Duitsland Sectie samen met Stolwijk Kelderman een lezing met als thema "Actualiteiten voor Nederlanders die in Duitsland wonen". Aan deze lezing zijn geen kosten verbonden.

U ontvangt een duidelijk antwoord op ondermeer de volgende vragen:

  • Wat zijn de gevolgen van het nieuwe belastingverdrag tussen Nederland en Duitsland, met name voor de in Duitsland wonende genieter van een Nederlands pensioen?
  • Onder welk erfrecht valt u en wat zijn hier de gevolgen van?
  • Bij welke notaris moet u een testament of huwelijkse voorwaarden laten vastleggen?
  • Wat gebeurt er als u de zaken niet goed geregeld hebt?
  • Kunt u nog wel uw hypotheekrente aftrekken in uw Nederlandse aangifte nu de Nederlandse wet per 1 januari 2015 is gewijzigd en de mogelijkheden om de rente af te kunnen trekken aanzienlijk worden beperkt?

Stolwijk Kelderman is een kantoor actief op het gebied van accountancy en fiscaal advies met vestigingen in Doetinchem en Zevenaar.
Van Weeghel Doppenberg Kamps is een van de grotere zelfstandige en gespecialiseerde notariskantoren in Oost Nederland en is gevestigd in Doetinchem.

Beide kantoren hebben zich gespecialiseerd op het gebied van grensoverschrijdende advisering tussen Nederland en Duitsland. Jarenlange kennis en ervaring worden gekoppeld aan de streekeigen no-nonsense en benadering vormen de kracht van beide kantoren.

De lezing zal op woensdag 11 juli a.s. worden gehouden bij Europa-Haus Bocholt (Adenauerallee 59, D-46395 Bocholt) van 19.00 uur tot 21.00 uur. U bent van harte uitgenodigd!

Aanmelden
Heeft u interesse om een lezing bij te wonen? Meld u dan aan via deze link of via  schoppema [at] vwdknotarissen.nl (subject: Lezing%20actualiteiten%20voor%20Nederlanders%20die%20in%20Duitsland%20wonen)

Let op: beperkt aantal plaatsen.

Mijn bedrijfsvorm
Zo zijn we niet getrouwd

Nieuwsbrief