DGA Desk

SITUATIE NOG UP-TO-DATE ?

Heeft u een eigen bedrijf of bent u startende ondernemer? Doe dan in 3 minuten de test om te bepalen welke bedrijfsvorm het beste bij uw onderneming past.

Als ondernemer bent u altijd druk. Dan schiet de vraag of de gekozen bedrijfsvorm nog wel de juiste is er wel eens bij in. Een toekomstige overdracht kan reden zijn om de gemaakte afspraken nog eens goed te bekijken.
Wij kunnen u daar bij helpen. Wij zijn onafhankelijk en betrekken zowel uw privésituatie als de veranderende wettelijke en fiscale regels bij ons advies over uw rechtszekerheid. De keuze van uw bedrijfsvorm is toch veel te belangrijk om aan het toeval over te laten?

Voor u als directeur-groot-aandeelhouder (DGA) willen wij het zo eenvoudig mogelijk houden. U heeft het vaak al druk genoeg met de dagelijkse gang van zaken.

Persoonlijke benadering
Een persoonlijke benadering heeft onze voorkeur. Om échte kwaliteit te leveren kun je niet elke situatie alleen maar juridisch benaderen.
Zodra wij de mens achter de ondernemer leren kennen, weten welke visie u heeft als DGA, waar u voor staat, wat u al eerder heeft meegemaakt en wat uw wensen zijn, dán kunnen wij u een passend juridisch advies geven.

Een vast aanspreekpunt
Eén vast aanspreekpunt (notaris), aan wie u al uw vragen kunt stellen.
Deze notaris is over het algemeen gespecialiseerd in één van de notariële rechtsgebieden (onroerendgoedrecht, familierecht of ondernemingsrecht), en maakt daarnaast gebruik van de expertise van onze andere specialisten. Op deze manier kunnen wij u, als DGA, zo goed mogelijk helpen met zowel vragen op privégebied en daarnaast op zakelijk gebied. Wij als notaris coördineren en signaleren voor u en nemen u daarbij die zorg uit handen.
Wellicht heeft u plannen om uw bedrijf op termijn te verkopen, of wilt u vermogen overdragen aan uw kinderen?

Bereikbaarheid
U kunt van ons verlangen dat wij altijd goed bereikbaar zijn en uw vaste notaris maakt hierover met u afspraken. Hoe u hem het beste kunt bereiken en wanneer.
U bent weer anders dan een andere DGA en heeft wellicht andere behoeftes.

DGA scan
Wilt u als DGA ook wel eens weten of alles wel zo goed geregeld is, zowel privé als zakelijk?
De juridische en financiële situatie van u als DGA is vaak gecompliceerd. U heeft vaak geen tijd om eens rustig alles te bekijken en te beoordelen. Het is óns vak en wij doen het graag voor u.

Vraagt u zich de volgende zaken ook wel eens af?

  • Zijn mijn testamenten nog up-to-date?
  • Heb ik (nog steeds) de juiste huwelijkse voorwaarden of zijn er wijzigingen op fiscaal gebied geweest, waardoor het beter is de voorwaarden aan te passen?
  • Hoeveel belasting moet ik betalen bij mijn overlijden en kan ik dat voorkomen?
  • Wat gebeurt er met mijn bedrijf als ik overlijd en kan ik dat beter regelen?
  • Heb ik er wel alles aan gedaan om mijn privé aansprakelijkheid zoveel mogelijk te voorkomen?
  • Als ik mijn bedrijf wil verkopen, heb ik mijn BV-structuur dan goed voor elkaar?
  • Zijn er dingen waar ik zelf niet over na denk, maar die wel voor mij van belang zijn?

U kunt bij ons een DGA scan laten uitvoeren. Daarbij geven wij tevens aan wat u kunt doen met de daarbij behorende kosten. De DGA scan op zich is een uitgebreid advies, waarvoor wij kosten in rekening brengen.
Hierover kunnen wij met u financiële afspraken maken, waarvan de uitkomst mede zou kunnen afhangen of u bepaalde zaken wilt laten aanpassen of regelen. Als u eens hierover van gedachten wilt wisselen, dan kunt u contact opnemen met onze specialisten van de sectie ondernemingsrecht.

Wij werken graag samen met uw accountant en/of fiscalist en streven ernaar om u te ontzorgen en u het beste product te leveren!

Nieuwsbrief